Балкански фестивална магията с подкрепата на БАНИ

Балкански фестивална магията с подкрепата на БАНИ

Балкански фестивална магията с подкрепата на БАНИ

„Търсим нови фокусници и магьосници". Това обяви в интервю за в. „Целокупна България" известният илюзионист академик Астор, член на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ). В момента той е под пара по организацията на Деветия Балкански фестивал на магията, който ще се състои на 16 и 17 ноември т. г. в столичния Военен клуб. Форумът ще се проведе с подкрепата на Столична община и БАНИ.

„Могат да участват всички над 10-годишна възраст, независимо дали са аматьори или професионалисти", обяснява носителят на „Златен Оскар" на Интернационалното братство на маговете (IBM-USA) от 1981 г. и на още куп престижни награди. Участниците ще мерят сили в няколко категории – магично изкуство, илюзии, фокуси, манипулации, ментъл магика (телепатия, телекенеза), комични фокуси и новости.

По време на Балканския фестивал зрителите ще имат възможност да си купят различни фокуси и магически игри от базара, който ще бъде организиран. Таксата за участие за българиге е 99 лв., а за чужденците – 99 евро. Тези суми включват и две вечери, както и билет за голямото шоу на Астор в зала 1 на НДК навръх рождения му ден 18 ноември. В представлението ще участва и магьосникът Джеф Макбрайт от САЩ.