БАНИ - Акад. Борислав Йотов и акад Добрин Свинаров отпразнуваха юбилеи

Акад. Борислав Йотов и акад Добрин Свинаров отпразнуваха юбилеи

Акад. Борислав Йотов и акад Добрин Свинаров отпразнуваха юбилеи

Двама академици на Българската академия на науките и изкуствата отпразнуваха юбилейни годишнини: акад. проф. д-р Борислав Йотов почерпи за 70-тия си рожден ден, а акад. проф. д-р Добрин Свинаров – за 60-тия. Ръководството на БАНИ им връчи поздравителни адреси.
"Хиляди студенти са получили здрава професионална основа от Вашите учебни трудове по наказателно право и по право на интелектуалната собственост. Хиляди българи са почитатели на силното Ви художествено-публицистично перо, от което се родиха 150 книги.
Много от книгите Ви станаха бестселъри. Ще споменем само няколко от тях – „Из дневника на прокурора", „Преди разсъмване е най-тъмно", „Станете, съдът влиза", „Наказателният процес срещу Васил Левски", „Кой уби Луканов?", „Престъпната пирамида на властта" и др. Последната Ви книга „България над всичко и над всички" поставя сериозни въпроси и предлага разумни решения, свързани с историята, настоящето и бъдещето на милото ни Отечество" пише в поздравителния адрес до акад. Йотов.
Ето откъс от топлите думи към акад. Свинаров:
"Като дългогодишен ръководител на Лабораторията по терапевтично лекарствено мониториране и клинична фармакология в Александровска болника Вие винаги сте бил еталон за висок професионализъм и отговорност... Много от вашите ученици са водещи специалисти у нас и в чужбина...Вие имате голям принос и за развитието на родната медицинска наука като автор на над 150 научни труда, 2 патента, 4 изобретения и над 30 рационализации