БАНИ - Акад. Маргарита Каменова получи отличието „Най-добър лекар" в своята специалност

Акад. Маргарита Каменова получи отличието „Най-добър лекар" в своята специалност

Акад. Маргарита Каменова получи отличието „Най-добър лекар" в своята специалност

Акад. д-р Маргарита Каменова получи отличието „Най-добър лекар" за 2015 г. в традиционната класация на Дарик радио. Проектът стартира за първи път през 2011 г. в София, Пловдив и Варна с цел да представи най-добрите лекари в 40 медицински специалности. За да излъчи победителите Дарик радио използва световно признато проучване – събира попълнени анкетни карти от водещи лекари, които сами оценяват своите колеги.
 
В анонимното допитване лекарите посочват водещите трима специалисти в тяхната собствена специалност. Те трябва да отговорят един единствен въпрос: кои според тях са тримата най-добри специалисти в тяхната област, към кого биха насочили техни собствени пациенти, членове на семейството, приятели. Лекарите не могат да номинират себе си, а номинациите им се пазят в тайна.
 
Акад. д-р Маргарита Каменова е водещ специалист в областта на клиничната патология и невропатологита, има над 200 научни труда, съавторство в учебни и методични ръководства и монографии. Обучила е стотици студенти и специализанти в областта на общата и клиничната патология. Два мандата е била председател на Дружеството на българските патолози. В момента е началник на Клиниката по клинична патология в университетската болница за спешна помощ „Пирогов" и главен секретар на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ).

Преди една година престижното научно списание Journal of Tumor (ISSN 1819-6187) със седалище в Хонг-Конг включи в редакционния съвет акад. М. Каменова. „Надяваме се, че с Вашето партньорство и подкрепа, ще успеем да направим Journal of Tumor списание с по-висок стандарт, за да служи за развитието на експерименталната и клиничната онкология", написа в писмото до нея главният редактор на международния журнал.