БАНИ - Представяне на стихосбирката „...А душата знае” на дописен член Анна Мария Гюзелева

Представяне на стихосбирката „...А душата знае” на дописен член Анна Мария Гюзелева

Представяне на стихосбирката „...А душата знае” на дописен член Анна Мария Гюзелева

То се състоя на 21 юни 2017 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Събитието беше организирано от клуб „Писмена" към Националната библиотека.
На събитието присъстваха доректорът на библиотеката – доц. Красимира Александрова, акад. Маргарита Каменова (главен секретар на БАНИ), членове на клуб „Писмена", Йоан Димчевски (НМУ „Любомир Пипков"), Лъчезар Еленков, близки на Анна Мария Гюзелева и други.
Авторката на стихосбирката прочете стиховете си на български и италиански език, като вложи душата и сърцето си във всеки един ред.
Анна Мария Петрова-Гюзелева е актриса, журналист, кино и тв продуцент. Тя е телевизионен журналист и сътрудник на Българската национална телевизия (БНТ), на RАИ, TВ La 7 и Mедиасет-Italia. Участвала е в повече от 50 игрални филма, сериала и копродукции в България, Италия, Германия, Франция, САЩ с главни и поддържащи роли. Хореограф и преподавател по класически и джаз балет в Италия и България. Кино и ТВ продуцент в Италия и България. Президент е на Асоциация Артемидия, Италия за българо-италианска култура и изкуство и основател на Биенале Артемидия от 2007 г. Основател и управител на продуцентска къща "Adria Film International" ltd от 1993 г. Председател на Фондация ''Никола Гюзелев'' от 2015 г.
Анна Мария Гюзелева е член на Италианския Национален журналистичен орден и много други филмови, музикални и литратурни италиански организации.
Пише стихове и публикува в Италия и България. Има издадени стихосбирки на български и италиaнски език. Анна Мария Гюзелева е печелила международни награди за поезия: Първа награда в Eвропейски конкурс за поезия и култура, 2010, Италия; Голямата награда за култура и поезия, 2012, Италия; Наградата на Европейския Парламент, 2013; Награда на СполетоФестивалАрт 2013, Италия, за стихосбирката „Цветя и бодли на Вия Егнатия" и на СполетоФестивалАрт2015, Италия за стихосбирката „Дреболии". Представяне в Международния Салон на Книгата в Торино, Италия през 2012 и 2016 г. с последните си две италиански стихосбирки.
 
Dushata znae pic