Председателят на БЧК стана “Доктор хонориз кауза” на БАНИ

Председателят на БЧК стана “Доктор хонориз кауза” на БАНИ

Председателят на БЧК стана “Доктор хонориз кауза” на БАНИ

Председателят на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров получи званието „Доктор Хонорис кауза" на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) . Официалната церемония се състоя на традиционното есенно Общо събрание на академията, което се проведе в киносалона на ВМА-София на 19 октомври 2013 г. След като получи дипломата си от председателя на БАНИ акад. проф. д-р Григор Велев, д-р Христо Григоров заяви:

"Приемам званието, което получих като признание за всичко, което прави Българския Червен кръст – най-голямата хуманитарна организация у нас, която не само помага на хората, но и спомага за утвърждаването на гражданското общество. Днес е много специален ден и защото отбелязваме Деня на Св. Иван Рилски, покровителят на България и Празника на българските лекари".
"Искам да Ви уверя, че ще продължавам да работя с моите колеги за каузи в името на Доброто и ще помагам с целия си опит и сърце за съхраняването на духовните ценности и просперитета на българския народ", обърна се към присъстващите в залата Христо Григоров, който е начело на БЧК от 2001 г. насам.

predsedatel na bchk
Акад. Христо Григоров с димпома на БАНИ за „Доктор Хонорис кауза"в компанията на поета и публициста Драгомир Шопов (в средата) и зам.-председателя на БАНИ акад. проф. д-р Миладин Апостолов