БАНИ - Второ място в международен конкурс

Второ място в международен конкурс

Второ място в международен конкурс

Хор „Евмолпея" (Пловдив), създаден и ръководен от д-р Рада Славинска, която беше приета за дописен член на БАНИ през месец април 2017 г., завоюва второ място в престижен международен конкурс за детско-юношеско творчество, провеждан в гр. Екатеринбург - Русия от 24 до 29-ти април 2017 г. Това е първият български хор, участващ в този популярен форум. Участваха 37 състава от 16 страни, които бяха оценявани от 15-членно многонационално жури от доказани в световен мащаб имена в сферата на изкуствата. Спечеленото второ място е поредно признание за високото ниво на българската хорово-певческа школа.


Благодаря за редовното уведомяване за различни събития.

Аз също бих искала да споделя голямата си радост от завоюването на второ място в престижен международен конкурс за детско-юношеско творчество, провеждан в гр. Екатеринбург - Русия от 24 до 29-ти май 2017г.. Създаденият и ръководен от мен хор "Евмолпея" (Пловдив) бе първият български хор, участващ в този популярен форум. 37 състава от 16 страни бяха оценявани от 15-членно многонационално жури от доказани в световен мащаб имена в сферата на изкуствата. Завоюваното от нас второ място е поредно признание за високото ниво на българската хорово-певческа школа.
Споделям тази новина поради факта, че в буквален смисъл е първото нещо, което направих след приемането ми за член-дописник на БАНИ. Надявам се с тази първа крачка да съм защитила доверието към мен.

д-р Рада Славинска